(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
Brownies z červené řepy
Potřebné ingredience
0,5 kg červené řepy 100g hl.mouky 3 vejce 200g cukru 100g másla nebo jiného tuku (Hera, Stella aj.) 200g hořké čokolády 25g kakaa 1 lžička prášku do pečiva
Postup přípravy
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka (cca 1hodinu), poté rozmixujeme. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Čokoládu ( s co nejvyšším obsahem kakaa, ale jde to i z čokolády na vaření) rozpustíme s tukem a poté zamícháme do rozmixované červené řepy, poté přimícháme ostatní suché suroviny. Vlijeme do pekáčku s papírem na pečení a pečeme 25minut na 180 stupňů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
monky3
(upraveno)
21. 3. 2015, 18:43
Je tam ta řepa cítit? Pozná to někdo?...doma mi ji jí, jen zavařenou, jinak o do nich nedostanu, děkuji
xluciferka
(upraveno)
17. 4. 2015, 14:47
@monky3
Píši ze své zkušenosti, když jsem použila kvalitní čokoládu s vyšším obsahem kakaa a kvalitní kakao a dávala ochutnat lidem, kteří netušili, co je hlavní ingrediencí, tak nepoznali...když jsem dala jen obyčejnou na vaření a řepy od oka asi i více, tak šla trochu cítit, ale pokud opravdu použijete kvalitnější a budete se držet receptu, tak myslím, že řepu nikdo neodhalí
kachena
(upraveno)
21. 3. 2015, 17:58
naprosto dokonalé, sestra přítele to udělala jako dort a malinovým krémem ...úžasné....už jsem si ho od ní přála několikrát...
srneckova
(upraveno)
7. 10. 2014, 10:12
zajímavé,to musím vyzkoušet na jak velký plech
xluciferka
(upraveno)
11. 11. 2014, 13:07
@srneckova
no není to na velký plech, já mám takový poloviční s vyššími okraji, nebo na velký pekáč bych to dala nebo větší zapékací mísu, ať to není úplná placka
akča
(upraveno)
28. 9. 2014, 11:22
Dobrý den Lucko. Chci se zeptat tu řepu mám rozmixovat i s tou vodou ve které se vařila ? Díky Jitka
xluciferka
(upraveno)
2. 10. 2014, 19:16
@akča
no já to tak vyvařila, takže tam skoro žádná nezbyla, možná trošku na dně, pokud jí máte hodně, tak bych ale určitě slila
kapickaa
(upraveno)
22. 9. 2014, 18:24
Můžu jen otázku, těch 0,5kg řepy je již oloupané, nebo neoloupané Asi oloupané a čistá váha 0,5kg co.....jdu to zkusit
xluciferka
(upraveno)
22. 9. 2014, 20:53
@kapickaa
Klárko, myslím, že to je možná i jedno, já se přiznám, že jsem kuchařka, co dělá hodně věcí od oka, takže já měla naposledy 4 řepy a myslím, že měly dohromady i více než 0,5 kg, takže deko sem nebo tam určitě nehraje roli. pak napište, jak to dopadlo a jak chutnalo.
kapickaa
(upraveno)
22. 9. 2014, 21:58
@xluciferka
Lucko akorát vkládám do úst teplý kousek a je naprosto , fakt nářez, naprosto luxusní, takže si recept zařazuji do své kuchařky Jinak mě na váhu vyšly oloupané 3 řepy. Díky za bezva recept
vetrovka
(upraveno)
14. 9. 2014, 12:22
Dneska jsem zkoušela, naprostá bomba, výborné.
frydra
(upraveno)
13. 9. 2014, 16:35
Upečeno. Velmi dobré. Děkuji
P.A.V.L.A
(upraveno)
13. 9. 2014, 9:55
jazina
(upraveno)
12. 9. 2014, 19:01
Zajímavé. Určitě vyzkouším
laskonka333
(upraveno)
12. 9. 2014, 14:59
jakubko
(upraveno)
12. 9. 2014, 11:31
Tuto buchtu jsem jedla včera poprvé u kamarádky. U třetího kousku se mi zdála chuť nějaká zvláštní a pak mi kamarádka oznámila, že je to z červené řepy . Řepu jím, ale nijak zvlášť ji nemusím, přesto buchta byla výborná, vláčná a že byla z řepy bych vůbec nepoznala. Vzala jsem si recept a doma ji určitě budu péct. Není se čeho bát , rodině nic neřeknu, jen ať si pochutnají . Ještě menší poznámka- kamarádka řepu vaří se skořicí, pro lepší chuť. Hanka
adejanka
(upraveno)
12. 9. 2014, 9:14
Vďaka za zaujímavý recept, určite vyskúšam.
Janovská Alena
(upraveno)
13. 9. 2014, 6:41
@adejanka
Dcera má červenou řepu ráda tak určitě vyzkouším dík za recept